Bygga själv?

Har du funderat på att bygga din egen webbsida? Visst gör det. Du kan ju bygga ditt eget hus. Det finns färdiga block för det också. När jag tänker efter så var det faktiskt så jag själv började. Jag byggde min egna hemsida. Skulle jag använda den i dag, med all den kunskap som jag besitter nu? Nej, aldrig i livet. Anledningarna är många men det finns så många fallgropar. Har du nyss startat ett företag t ex så vill du säkert synas. Du vill finnas med på google och vara en seriös partner. Så även om du kan bygga med hjälp av enkla byggstenar som t ex. Wix så är det bara det visuella. Låt dig inte luras av billiga paketlösningar. 

Måste det vara så dyrt då? Nej det behöver det inte vara heller. Det är klart att väljer du en byrå som har väldigt många anställda med superfina kontor så är det klart att en sådan byrå måste få in sina slantar så de har råd med allting. De är säkert duktiga, men då blir det ofta överpriser. Stöter ofta på diskusioner på nätet där prisfrågan kommer upp. I USA finns det dom som säljer en enkel webbsida för $10-30k vilket motsvarar 100 000 – 300 000kr. Då pratar vi inte om de där jättestora firmorna utan en i storleksklass som Pehja Production. Dom diskussionerna brukar ofta urarta. Men det finns företag som betalar dom summorna och de som säljer till det överpriset brukar ofta hänvisa till den ökade marknadsandelen som företaget har fått och på så vis kan de motivera sina priser. 

Så jobbar inte vi. Visst, kan vi hjälpa dig att öka dina intäkter med hjälp av att du blir synligare på internet så är det givetvis ett incitament för vad vi kan ta betalt. Men det måste finns en trovärdighet mellan säljare och köpare och ocker är inget vi sysslar med.

Vi vill leverera hemsidor som du som kund är nöjd med. Du ska aldrig känna dig lurad av fina ord och löften som inte kan uppfyllas. WordPress som vi jobbar med i huvudsak är ett robust system som vi vet fungerar och har en lång framtid. Stöter du på ett företag som har en egen CMS (content management system) lösning så skulle jag dra åt mig öronen. Ett företag som har en egen lösning har ofta kort livslängd. Vad händer om företaget går i konkurs? Då sitter du med ett CMS som inte kommer att uppdateras och det kan aldrig vara bra.